tisdag 14 april 2009

Sammanställning av "7 Sorters Kakor" projektet

"7 Sorters Kakor"-projektet är nu genomförd och avslutad, men hela konceptet 365 är i full gång och det som är så underbart med kreativitet är att det är oändligt!

Mellan den 2-8 april var jag på 7 olika platser runt om i Göteborg och delade ut muffins och det har verkligen varit jätteroligt! Jag och de andra som jag har delat ut muffins tillsammans med har upplevt mycket blandade reaktioner, vilket var väntat, och trots att många inte ville ha en muffin har vi främst bemöts av positiva reaktioner. Jag tror att de negativa reaktionerna snarare har dominerats av misstänksamhet än av ogillande. Folk är ju inte vana vid att man får något gratis nuförtiden och tror därmed att det finns en hake. De som kom över sin förvåning över att de fick något gratis blev väldigt glada och det märks att det betyder mycket för folk att man visar sin medmänniska lite omtänksamhet.

Den här veckan har stärkt min tro på att det skulle gynna oss alla att visa varandra lite mer omtanke och genom att göra en sådan här enkel gest för man vidare de positiva energierna på ett enkelt men effektivt sätt. De som får en muffin blir glada och jag blir glad av att få ge en. I slutändan är det ju inte muffinsen som är magisk och sprider glädje, utan det är hur vi behandlar människorna runt omkring oss.

De små flaggorna med peppande citat på som jag stack ner i alla muffinsen gjorde det lite ”roligare” och det syntes att de uppskattades, vilket var roligt.

En av de intressanta aspekterna kring detta projekt var att jämföra utdelningarna som jag har gjort jämfört med när några vänner gjorde det. Jag hade t.ex. en annorlunda taktik jämfört med Navid. Själv stod jag ganska stilla och avvaktade fram tills någon gick förbi i närheten av mig, medans Navid ”spanade” in någon som kunde vara på ett avstånd och gick fram till dem. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilken taktik som var mest effektiv, men det var kul att vi gjorde på lite olika sätt.

När det kommer till utseendet så är vi som delade ut muffinsen ganska olika till utseendet, vilket gör det väldigt intressant. Jag är ganska kort med europeiskt utseende, Justine är lång med asiatiskt utseende, Rikard är medellång och är ljushyad medans Navid är av iranskt ursprung. De olika utdelningstaktikerna och våra olika utseenden kombinerade, gör att folk reagerar olika till oss.

Hursomhelst så har hela veckan dokumenterats med filmkamera och det ska bli jätteintressant att få titta på detta igen, kanske kan man upptäcka och komma fram till varför vissa reagerar annorlunda till vissa människor, är det enbart pågrund av fördomar? Jag hojtar till när Kak-veckans klipp satts ihop till en kortfilm!

Jag vill i alla fall uppmana till att vi alla gör något litet för våra medmänniskor då och då, det är faktiskt roligt och vi mår alla bra av det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar